© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg
poppetjes.jpg

Workshops & Trainingen

De workshops en trainingen van De Secretaressecoach kenmerken zich door een grote mate van interactie, oefening en praktische, direct toepasbare tips.
De uiteindelijke vorm waarin de training of de workshop tot stand komt wordt samen met de opdrachtgever bepaald. Onderstaande onderwerpen kunnen in 1 dagdeel worden gegeven (3,5 uur), maar combinaties zijn ook mogelijk voor een training van een hele dag.
Zie uitgebreide beschrijvingen hieronder. Naast deze bestaande workshops kunnen wij u uiteraard ook een passende training of workshop op maat aanbieden. Nieuwsgierig? Bel ons op 06-12671866 of mail naar: info@desecretaressecoach.nlProfessionele samenwerking

PROFESSIONELE SAMENWERKING VOOR SECRETARESSES IN 5 STAPPEN
Willen jullie je vaardigheden versterken om nog meer resultaat te halen uit samenwerking in projectmatige teams en afdelings-overschrijdende teams?
Dan kan onze nieuwe training je daarvoor de middelen bieden.
Lees er hier alles over.Professionaliteit in balans

Alles verandert, alles zal blijven veranderen en de veranderingen volgen elkaar steeds sneller op…
Er wordt ook op jou als dienstverlenende professional een steeds groter beroep gedaan op je mentale veerkracht. Hoe zorg jij er nu voor dat je al deze ontwikkelingen de baas blijft. En je vak met minder stress, meer energie en betere balans blijft kunnen uitoefenen.
Tijdens de proeverij ‘Vitaliteit’ maak je je persoonlijke totaalbalans op door middel van een vitaliteitscheck. Je krijgt inzicht hoe je ervoor staat, wat er voor nodig is om optimaal vitaal te worden en te blijven en waar je zelf invloed op hebt. Er is aandacht voor alle aspecten die je vitaliteit bepalen: fysiek, mentaal, sociaal-emotioneel, zingeving en proactiviteit. En hoe deze aspecten elkaar onderling beïnvloeden. Met dit inzicht ga je in deze workshop concreet aan de slag door middel van een aantal interactieve oefeningen en je gaat naar huis met een concreet stappenplan. Er wordt gewerkt in kleine groepen (8-10 deelnemers) om de interactie en persoonlijke aandacht te kunnen garanderen.
Spelen met je kwaliteiten

Ieder mens heeft een aantal kernkwaliteiten. Vaak zijn die voor ons zo vanzelfsprekend dat we ze niet eens herkennen als kwaliteit. Ze benoemen helpt je om meer over jezelf en over jouw gedrag te leren. Zo kun je via je kernkwaliteit op het spoor komen van je valkuil en van de kwaliteit die jou kan helpen om uit je valkuil te blijven.
Wanneer je jouw eigen kernkwaliteiten onderzoekt zul je meer begrip krijgen voor je eigen gedrag en voor het gedrag van anderen. Je zult meer duidelijkheid krijgen over communicatie tussen jou en anderen en je zult er achter komen waarom je je soms zo aan anderen kunt ergeren.

Wij helpen je hier graag bij via de methode van het kernkwadrant. Niet om een nieuwe uitdaging op je bord te leggen, maar om je te leren hoe je balans kunt aanbrengen tussen je kernkwaliteit en je uitdaging. Wanneer het je lukt om je kernkwaliteit in balans te houden, kun je deze constructief aanwenden en in je voordeel laten werken. Je zult verbaasd staan hoeveel gemoedsrust dit je kan opleveren.Ontdek je persoonlijke drijfveren

Ieder mens beschikt over een persoonlijk pakket behoeften, waarden en overtuigingen over zichzelf en over het leven. Dit zijn je persoonlijke drijfveren die ervoor zorgen dat je de dingen op jouw eigen manier aanpakt. Ben je je bewust van jouw drijfveren? Wat zijn jouw behoeften en jouw waarden en ben je in staat deze actief in je leven te houden, of pas je je vaak aan de behoeften en de waarden van je omgeving aan?

In deze workshop staan we stil bij jouw persoonlijke pakketje drijfveren en helpen wij je te onderzoeken of ze voldoende aandacht krijgen in je leven. En, mocht dat niet het geval zijn, hoe je ervoor kunt zorgen dat ze een hoofdrol krijgen i.p.v. een bijrol.
Een mens die zijn leven leeft vanuit zijn persoonlijke drijfveren is in de regel blijer, gelukkiger en meer tevreden. Het maakt dat je je leven in eigen hand neemt en bevordert persoonlijk leiderschap wat levensvreugde bevordert.Effectief omgaan met veranderingen op het werk

'Alles verandert en alles zal altijd blijven veranderen'.
En toch hebben we er zoveel moeite mee en brengt het ons uit balans. Zelfgekozen veranderingen zoals vakantie, verhuizing, huwelijk of een andere baan gaan al vaak gepaard met veel stress. Laat staan de veranderingen die van buiten komen en je worden opgelegd. Waar je geen invloed op hebt en niet zelf voor kiest. De workshop geeft op een verfrissende manier antwoord op de vragen:

- Wat gebeurt er tijdens een veranderingsproces?
- Waarom vinden wij verandering niet leuk?
- Hoe ga jij (bewust of onbewust) om met verandering?
- Wat is een effectieve manier om met verandering om te gaan?
- Hoe kan je dit met plezier en energie in de dagelijkse praktijk
  toepassen?Spelen met groepsdynamiek met AanZet©!

AanZet©! is een spel dat goed in te zetten is om verder met elkaar kennis te maken, kwaliteiten te benoemen en samenwerking te verbeteren. Het is ontwikkeld door een van de coaches van De Secretaressecoach, Els Roest-de Bekker. Met elkaar speel je het spel waarbij je als team op een leuke en ook in een plezierige sfeer met elkaar aan de slag gaat. Je geeft zelf aan wat je met elkaar wilt bereiken, bijvoorbeeld: * Wat zijn onze sterke en minder sterke kanten als team?
* Hoe kunnen we taken zo verdelen dat ieder tot zijn recht komt?
* Op welke manier kunnen we de onderlinge communicatie verbeteren?
* Hoe vergroten we de kans op succesvolle samenwerking?

Dit spel onderscheidt zich van andere kennismakingsmethoden omdat het mensen op een ontspannen en speelse manier laat kennismaken en hun kwaliteiten laat benoemen. Je gaat er met elkaar over in gesprek en volgens de methode van 'luisteren, samenvatten en doorvragen' kun je ontdekken hoe en waar je je kwaliteiten kunt inzetten. Geen enkele spelronde van AanZet©! is hetzelfde omdat de deelnemers in hun communicatie met elkaar aangeven wat hen bezig houdt, waar ze goed in zijn en waaraan ze willen werken.
In overleg met de opdrachtgever wordt bepaald op welke manier AanZet©! wordt ingezet, bijvoorbeeld als instrument voor kennismaking, teambuilding of in een veranderingsproces.
Kernwoorden zijn: communicatie, samenwerking, stimulans, uitdaging, (zelf)inzicht en (zelf)bewustzijn. De Secretaressecoach speelt het spel AanZet©! graag samen met jullie! Het spel is ook prima in te zetten voor intervisie.DE SECRETARESSECOACH  |  +31(0)6 126 718 66 |  INFO@DESECRETARESSECOACH.NL