© Powered by SiteSpirit

 
logo.jpg
poppetjes.jpg

Referenties

Sinds de oprichting van De Secretaressecoach in 2007 hebben wij al veel secretaresses op weg geholpen met individuele coaching en met onze workshops en trainingen.
Indien u graag een referentie wilt hebben van een bedrijf in uw werkgebied, kunnen wij dit voor u regelen. Wij brengen u dan in contact met iemand die uit persoonlijke ervaring iets kan vertellen over het werken met De Secretaressecoach.
U kunt zich ook laten informeren en inspireren door de reacties van secretaresses en opdrachtgevers hieronder.Teamcoaching

Dat een teamsessie door Sylvia goed wordt voorbereid was duidelijk. Een op maat gesneden aanpak die voldoet aan je behoeftes. Wat voor ons team echter nog veel belangrijker bleek, was haar flexibiliteit. Daar waar nodig het programma aanpassen, inspelen op de dynamiek van de groep. Sylvia heeft een standvastige en krachtige benadering. Bijvoorbeeld de opdracht om emotionele reacties te ‘bewaren’ voor later om vervolgens een podium te creŽren waar die in veiligheid geuit kunnen worden. Haar feedback achteraf is van grote toegevoegde waarde voor het eindresultaat. Haar ‘gave’ om mensen en situaties grondig en snel te analyseren, dwingt respect af.
Voorjaar 2016 - RIVMHeidag Teambuilding

Om tot een betere samenwerking te komen heeft De Secretaressecoach, samen met ons secretaresseteam van diverse afdelingen, een heidag georganiseerd. Ellen Hofstť heeft samen met ons gezocht naar een manier voor betere samenwerking en een imagoverbetering. We hebben o.a. onze kernkwaliteiten besproken, zowel van de groep als individueel. Ellen zorgde voor een goede sfeer, waarin iedereen zijn zegje kon doen. Aan het einde van de dag hebben we een oplossing gevonden waar we als team mee aan de slag kunnen gaan. Kortom: een geslaagde dag.
De secretaresses van Waterschap Roer en Overmaas Ė juni 2014Teambuildingdag secretaresses

Met 16 secretaresses, die werken in vier verschillende teams, hebben wij een teambuildingdag bij De Secretaressecoach gevolgd. Bij ons waterschap staat Het Nieuwe Werken centraal waardoor aandacht voor samenwerking belangrijk is. Samen met Sylvia Lagerweij en Ellen Hofstť hebben we gewerkt aan onze individuele kernkwaliteiten, het geven en krijgen van feedback en het zichtbaar zijn in de organisatie. Hierdoor kwam er per team een teamkwaliteit naar voren. Door Sylvia en Ellen waren diverse leuke opdrachten bedacht om tot deze resultaten te komen. Sylvia en Ellen zorgden voor een ongedwongen sfeer waardoor iedereen zich vrij voelde om open naar elkaar te zijn.
Het was een zeer geslaagde dag waar alle secretaresses met een goed gevoel op terug kijken!
De secretaresses van Waterschap Vallei en Veluwe - april 2014Workshop Verrassing!

Persoonlijke reacties van een aantal van de deelnemers:
"Ik wist niet wat ik kon/mocht verwachten. Ging er dus open in. Ben blij verrast!"
"Goed om in een open sfeer meer over elkaar te weten te komen"
"Collega's beter leren kennen en daardoor beter samenwerken; daar pluk je dagelijks de vruchten van! En deze workshop heeft daar zeker aan bijgedragen."
"Het doel van deze workshop: eerste aanzet tot elkaar beter leren kennen en daarmee onderlinge samenwerking bevorderen, is zeker behaald. Sylvia is erin geslaagd om iedereen uit haar comfortzone te laten stappen, zonder dat dat zo voelde. Nu is het aan ons om ook de volgende stap te zetten, en daarmee echt tot effectief en efficiŽnt samenwerken over te gaan."
Team secretaresses van PPGM Zeist - januari 2014Teamdagen secretariaat

Ik heb De Secretaressecoach ingeschakeld bij twee teamdagen van mijn bestuurssecretariaat. Wij zijn onder leiding van Sylvia Lagerweij, als team op zoek gegaan naar onze kernkwaliteiten en belangrijkste waarden in ons werk. Zij heeft ons zeer professioneel begeleid in onze zoektocht naar hoe het secretariaat proactief kan inspelen op de veranderingen in de organisatie en in het vakgebied van secretaresse.
Hendrika van der Weijden-Schuttel, CNV Onderwijs, januari 2013Workshop persoonlijke drijfveren & omgaan met verandering

Wij waren op zoek naar een invulling voor een trainingsdag met ons secretariaat. Het is best moeilijk om steeds iets te vinden wat iedereen aanspreekt en waar ook iedereen iets aan heeft. Dit ook in het licht van verschillende leeftijden en het aantal trainingen dat al gevolgd is door de verschillende secretaresses.
Het eerste contact met Sylvia gaf ons meteen het gevoel dat het goed zat. Professioneel, goede uitleg en ze gaf meteen het gevoel dat we een dag zouden krijgen die zou aansluiten bij onze wensen. Wij wilden namelijk een training die ons aan het denken zou zetten, zou inspireren en waar we in het dagelijkse leven (buiten het werk) ook iets aan hebben.

Onze verwachtingen zijn uitgekomen. Het was een fijne trainingsdag waarop iedereen heel open en zichzelf kon zijn. Ook Sylvia was heel open en biedt hierdoor -maar ook door haar geduldige en fijne manier van coachen- een veilige omgeving die gesprekken oplevert die waardevol zijn. We weten nu wat ons drijft en veranderingen gaan we vanaf nu met open blik tegemoet. Dank hiervoor.
Astrid, Corrie, Ellen, Inge, Linda en Margot - secretaresses afd. Finance De Nederlandsche Bank - maart 2012Workshop Kernkwaliteiten

Voor ons secretariaat heeft Sylvia een workshop 'op maat' samengesteld. De communicatie over de workshop vooraf is als erg prettig ervaren. In een telefoongesprek is onze situatie uitgelegd en is er besproken wat de mogelijkheden zouden zijn van wat voor soort workshop zou passen bij ons. Het voorstel wat volgde op het gesprek getuigde van Sylvia haar flexibiliteit en inlevingsvermogen.

Omdat wij een (relatief) nieuw samengesteld secretariaat zijn, was de insteek van de workshop voornamelijk het benoemen van onze kernkwaliteiten, die van elkaar maar ook de persoonlijke kernkwaliteiten. Hoe kunnen wij een beter secretariaat worden door elkaars kwaliteiten te benutten? Proactiviteit binnen het nieuwe werken was het tweede onderwerp waar tijd aan werd besteed.
Sylvia is te omschrijven als een professionele, open en eerlijke trainer. Als het klikt, dan klikt het ook echt en is het erg makkelijk om met haar te communiceren. Wij denken dat wij daardoor de workshop als 'intensief' hebben beleefd. Sylvia is in een workshop ook echt resultaatgericht, ze zendt niet alleen, maar zet je aan het werk en aan het denken om je eigen antwoorden te creŽren op vragen. Deze workshop was voor ons een perfecte aansluiting op de leerweg feedback die reeds in de organisatie was opgestart.

De workshop heeft ons nieuwe inzichten gegeven en heeft onze focus verscherpt. We kijken na het volgen van de workshop met andere ogen naar de kwaliteiten van collega's en onze eigen kwaliteiten.   Een leerzame, waardevolle ervaring. We raden ieder secretariaat en elke secretaresse, die zelfverrijking belangrijk vindt, aan om met Sylvia te werken.
Jacqueline, secretaresse bij een Pensioenfonds in Zoetermeer - maart 2012Workshop "Ontdek je persoonlijke drijfveren"

Op 7 oktober 2011 verzorgde Ellen Hofstť een workshop voor de ondersteuners van onze Huisartsopleiding Groningen. We waren er een beetje zenuwachtig voor, toch wel eng, zo'n workshop. En we hoeven toch geen rollenspellen te doen hŤ? We begonnen met elkaar aan Ellen voor te stellen. Dit leverde al veel gespreksstof op, want het was interessant wat iemand over zijn/haar collega wist te vertellen. Ellen legde daarna aan de hand van een communicatiemodel uit dat communiceren niet zo makkelijk is als het lijkt. Je eigen waarden en normen spelen hierbij ook een rol. Soms hoor jij iets anders dan de ander bedoelt, vanuit je eigen achtergrond. Aan de hand van een hele stapel kaartjes met waarden, stelde iedereen zijn/haar eigen top 3 samen van meest belangrijke zaken op werkgebied. Vervolgens lichtten wij deze toe en het was heel boeiend om van de anderen te zien wat voor hem/haar belangrijk is. Hierdoor ontstond er ook meer begrip voor elkaar. Achteraf was iedereen het er over eens dat deze workshop heel waardevol was geweest. De prettige en helemaal niet bedreigende manier waarop Ellen het presenteerde,  werd door iedereen gewaardeerd. We overwegen zelfs een vervolg en zullen dan zeker Ellen weer benaderen! Hartelijk dank! 
Joke - Secretaresse Huisartsopleiding Groningen- najaar 2011Teamcoachingstraject management assistentes

De doelstelling van ons coachingstraject was om te komen tot een optimale samenwerking en ons bewuster te worden van elkaars kwaliteiten. De coaches hebben hiervoor nieuwe perspectieven en invalshoeken aangedragen, door in te springen met passende theorieŽn en voorbeelden en door een adequate vertaalslag naar de praktijk. Enthousiast en geÔnspireerd gaan we nu aan de slag om onze werkprocessen te stroomlijnen. We hebben hiervoor voldoende handvaten gekregen. Coaches bedankt !
Ageeth, Saskia en Rieta Managementassistenten van een jeugdzorginstelling - 2011John - unithoofd Spoedeisende hulp ziekenhuis

De verhuizing van 2 locaties naar 1 nieuwe locatie, heeft ons destijds doen besluiten De Secretaresseocach in te schakelen. De secretaresses van beide locaties zijn zich onder begeleiding van de secretaressecoach gaan voorbereiden op het samenwerken, zij hebben nagedacht over hun toekomstige positie binnen de afdeling en meegedacht over wat zij kunnen gaan betekenen voor het ziekenhuis om het meest patiŽntveilige en patiŽntvriendelijkste ziekenhuis van Nederland te worden. Het traject wat vooraf was bedacht hebben wij los moeten laten, vanwege andere punten die aan de orde kwamen. De Secretaressecoach is hier flexibel op ingesprongen waardoor het uiteindelijke resultaat niet het beoogde resultaat was, maar waar wij wel mee verder kunnen. Met dank hiervoor.
Januari 2011Wilmar - secretaresse bij een financieringsmaatschappij

De Secretaressecoach heeft mij door het coachingstraject zowel als secretaresse en (niet geheel onbelangrijk) als individu completer gemaakt.
Sylvia Lagerweij leerde mij "nee" zeggen op een vriendelijke manier, leerde mij voor mezelf op te komen en bepaalde, voor mij moeilijke situatie, beter te herkennen.
Door deze leerpunten toe te passen in mijn leven heb ik de cirkel doorbroken.

Door de eigen ervaring van de coach als secretaresse kon zij mij leren hoe ik met bepaalde situaties om kon gaan en hoe ik de juiste prioriteiten kon stellen.
Ik zorgde voor alles en iedereen, behalve voor mijzelf. Nu zorg ik goed voor mezelf en daarbij ook nog voor iedereen. Ik durf voor mezelf op te komen, mijn grenzen te bepalen en nieuwe keuzes te maken.
Najaar 2010Simone - secretaresse bij een onderwijsinstelling

Het coachingstraject van De Secretaressecoach heeft mij geleerd echt in de spiegel naar mezelf te kijken. Ik heb meer inzicht gekregen in wie ik ben, wat ik uitstraal, wat ik voel en wie ik wil zijn. Mijn coach heeft mij goede handvatten gegeven om mezelf positief te blijven ontwikkelen en de rust in mezelf vast te houden. De gesprekken met haar heb ik ervaren als een verrijking van mijn leven. 
Januari 2011Yvonne - secretaresse bij een verzekeringsmaatschappij

Tijdens het gesprek over de resultaatafspraken met mijn manager, heeft hij mij geadviseerd om op zoek te gaan naar coaching voor mijn werkzaamheden. Deze heb ik gevonden bij De Secretaressecoach en die coaching sloot precies aan bij wat mijn manager en ik zochten. Na een kennismaking en een aantal stevige gesprekken, kan ik zeggen de zaak weer helemaal op de rit te hebben met als resultaat een goede beoordeling. Een  mooie start voor het nieuwe jaar.
Januari 2011DE SECRETARESSECOACH  |  +31(0)6 126 718 66 |  INFO@DESECRETARESSECOACH.NL